Woensdag 19 december was het weer onze jaarlijkse Kerstbrunch. Onze vrijwilligers hadden weer hun best gedaan met hapjes en salade. Er werd heerlijk samen gegeten en vooral heel gezellig gepraat. Op de foto en film pagina een foto reportage
De Buurtkamer komt naar u toe
Klik op kastanje voor terug naar het Overzicht Nieuws
Kerstlunch in de Buurtkamer
Buurtkamer bestaat 1 jaar met succes
Buurtkamer de Kastanje bestond op 19 April, 1 jaar. Op deze dag werden zelf gebakken taarten met thee of koffie geserveerd. Iedereen was welkom op deze dag. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt en aan de koffietafel werd met het bestuur na gepraat over het afgelopen jaar. En………de taarten smaakten prima. voor foto reportage verwijzen wij naar onze foto en film pagina.
Burendag op 22 september
Nieuw zijn onze beach flaggen, deze hebben wij aangeschaft om nog beter zichtbaar en herkend te worden. Ziet u de flaggen wapperen in Weesp komt u gerust binnen en/of op markten, uw vragen worden altijd vriendelijk beantwoord.
U kunt de buurtkamer niet vinden in Weesp, kijkt u nu uit naar onze nieuwe BEACH FLAGGEN.
Donderdagochtend 9 augustus is Buurtkamer de Kastanje samen met "Kom erbij" de wijk in gegaan, op het grasveldje bij het speeltuintje in de Waarschapsstraat was er een gezellig samen zijn met koffie en wat lekkers. Veel mensen, opa en oma met kleinkinderen en buurvrouwen wisten het plekje te vinden voor een gezellig praatje met mensen uit hun omgeving. Door de laagdrempeligheid ontstonden er leuke gesprekken en contacten, waarbij zelfs gegevens zijn uitgewisseld en dit is zeker voor herhaling vatbaar. Mensen uit de straat kwamen langs en ontdekte dat de Buurtkamer voor alle leeftijden is en niet alleen voor ouderen en eenzame mensen. Dat vooroordeel is helaas ontstaan bij de opening van de Buurtkamer, maar dat willen wij graag wegnemen, het gaat om de contacten in de wijk te vergroten, zodat niet iedereen in deze drukke tijd langs elkaar heen leeft, maar wat meer aandacht heeft voor elkaar. Iedereen is welkom en als er mensen zijn met leuke initiatieven zoals een leuke workshop van tekenen, schilderen of koken of iets anders zijn heel hartelijk welkom. Heeft u het gemist kijk dan onze foto reportage op onze foto en film pagina.
Kerstmarkt in Verpleeghuis Hogewey
Zangfestijn op 27 september
Op donderdag 27 september was er voor het eerst een live meezing middag georganiseerd. De druk bezochte middag werd luidkeels meegezongen door het publiek. Onze Buurtkamer gitarist George Hoogervorst speelde er lustig oplos. Op de tafel liggen mappen met de teksten die meegezongen kunnen worden. George liet het publiek kiezen welk lied er gezongen werd. Brei en haakwerk werden meegebracht om tijdens het zingen nog wat handwerk te doen. Al met al werd het een geslaagde middag en natuurlijk tot ziens voor de volgende meezing middag. Voor een impressie zie onze foto en film pagina.
Op zaterdag 22 September was het weer zover Burendag. Het was weer een gezellige Burendag geworden. Er waren spelletjes georganiseerd en veel gecommuniceerd met elkaar. onder het genot van een bakje koffie of thee. En niet te vergeten de lekkere taarten, die er weer in gingen als koek. Aan het eind van de ochtend werd er meegezongen met de Buurtkamer gitarist George Hoogervorst. Een impressie van deze dag staat op onze foto en film pagina.
Cheque ontvangen van Stichting Comité Lokale Verankering (Ymere)
Buurtkamer ontvangt waarde cheque
Woensdag 12 december was er een kerstmarkt in verpleeghuis Hogewey. Onze buurtkamer was daar aanwezig met een tafel vol zelfgemaakte hebben dingetjes. Het was een leuke dag. Op de foto en film pagina een foto reportage.
Maandag 22 oktober werd een waarde cheque overhandigd aan de voorzitter van de Buurtkamer. Een buurtkamer kan niet bestaan zonder giften of vrijwilligers. Een gift van € 5700,00 door Huurdersvereniging Wonen Met Maatwerk (WMM). Deze werd overhandigd door voorzitter Nel Janssen van (WMM) aan de voorzitter van de Buurtkamer de Kastanje Jarno van Westreenen. De huur van Buurtkamer de Kastanje is nu voor 2 jaar gewaarborgd. Vrijwilligers en aanwezigen waren natuurlijk verrast door deze gift. Op de foto en film pagina een foto reportage
Donderdag 13 december heeft de Buurtkamer een cheque ontvangen van de Stichting Comité Lokale Verankering van € 3.600= Deze gift wordt gebruikt voor het aanschaffen van een opberg tuinhuisje. De cheque werd overhandigd door, Kim Ronner (Regio Manager Ymere),aan onze voorzitter Jarno van Westreenen. De delegatie van Ymere bestond verder uit, Maikel Huijsman, Windeld van den Bor (vastgoedregisseur), Fatima Laghbik (Consulent Gebiedsbeheer). Op de foto en film pagina een foto reportage
Donderdag 20 december was er weer een kerst samenzang gehouden. Het was een gezellige middag geworden, dames die alleen zongen en dames die knutselde en meezongen. Onze Buurtkamer gitarist George Hoogervorst begeleidde de samenzang. Buurtkamer ontvangt waarde cheque Op de foto en film pagina een foto en film reportage
Kerstzang in de Buurtkamer
Jaar 2018
copyright Hans Boom